Hoefsmeden.com

Hoefkanker


Nieuwe behandeling voor paarden met straalkanker / hoefkanker
De behandeling volgens onze methode is minder pijnlijk dus diervriendelijker voor het paard. Tevens is deze behandeling veel goedkoper.

straalkanker (39K) Straalkanker is een auto-immuunziekte. Deze ziekte heeft te maken met een probleem in het afweersysteem van het paard.
Door de verstoring van het afweer systeem van het paard kunnen bepaalde schadelijke micro-organismen het lichaam van het paard binnen dringen.
Deze schadelijke micro-organismen beschadigen en irriteren de celwanden van het levende weefsel waardoor er de reactie ontstaat dat de cellen van het levende weefsel extra snel gaan delen.

Hoefkanker is dus een lederhuid-ontsteking waardoor er een woekering van levend weefsel ontstaat.
straalkanker1 (53K) Dit weefsel is goed doorbloed materiaal en zeer gevoelig en pijnlijk voor het paard.

Behandeling


De Nieuwe straalkanker behandelng werkt als volgt:
De paardenhoef komt in een medical boot te staan met een speciaal ontwikkelde vloeistof.
Dit is een behandeling waarbij de micro-organismen die de celwanden irriteren en de straalkanker veroorzaken worden bestreden.
Hierdoor wordt het extra woekerende weefsel weer afgestoten door het lichaam van het paard.
Dit littekenweefsel wat hierdoor ontstaat is niet meer doorbloed en niet meer gevoelig en moet iedere dag worden verwijderd zodat de vloeistofdiep in kan blijven dringen.
De behandeling moet zo lang herhaald worden totdat alle woekering van het levend weefsel verdwenen is, de lederhuid is genezen en weer normaal hoorn materiaal is aangemaakt door de hoef.

Wij hebben tot nu toe zeer goede resultaten met een speciale nabehandeling waardoor het afweersysteem van het paard wordt hersteld zodat het probleem niet meer terugkomt.

Verleden tijd


In het verleden was de enige manier om paarden met hoefkanker te curetteren.
Curetteren betekend een operatie, het wegsnijden van alle door hoefkanker aangetaste delen van de hoef, waarbij de ondervoet wordt afgebonden om te veel bloedverlies tegen te gaan.

Nadelen:
De behandeling kan niet toegepast worden bij drachtige paarden omdat ze niet onder narcose gebracht kunnen worden omdat het schadelijk is voor het ongeboren veulen.
Curetteren is erg pijnlijk voor het paard omdat het paard na de operatie met zijn hele gewicht op een drukverband op de wonden moet staan.
In veel gevallen is het niet mogelijk alles goed weg te snijden omdat er bepaalde delen in de hoef zijn waar je niet in kunt snijden zonder dat het paard er blijvend kreupel aan wordt.

....


hoefsmid rene vroom (483K)

Hoefsmid René Vroom

morton dhupvic met bessemeids Casino (216K)

hoefbeslag voor endurance paarden (27K)

zool nagelen (26K)

.nl