Hoefsmeden.com

RWL Quality racing shoes


Dit is een vernieuwend kunststof hoefbeslag.
Dit is het enige kunststof hoefbeslag dat gevormd kan worden naar de vorm van de hoef.
Bijzonder aan dit beslag is dat het aan de hoef gekleefd/gelijmd wordt.
Bovendien is het licht van gewicht de straal wordt ondersteund en de hoef kan alle natuurlijke bewegingen blijven maken doordat het niet wordt belemmerd door een hoefijzer.
kunststofbeslag (11K)Dit geeft extra voordelen vooral bij paarden die veel snelheid moeten maken en waarbij de paarden langere afstanden moeten afleggen doordat de doorbloeding van de hoef (hoefmeganisme) veel meer is dan bij een normaal beslag dit zorgt dat de spieren in de benen van het paard veel mindersnel verzuren.
Een paard heeft veel meer demping en shock absorptie in de hoef. Het paard heeft veel minder stress in zijn gewrichten bij het lopen van een bocht doordat met dit kunststof beslag de verzenen van de hoef onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen waardoor de hoef zichzelf kan uitbalanceren op een ongelijke ondergrond of doordat het paard met zijn lichaam naar binnen loopt door de hoge snelheid of de korte draaicirkel de hoef heeft dezelfde bewegingsvrijheid net als een paard op blote voeten.
hoefbeslag voor endurance paarden (27K)Verder is een groot voordeel dat een kunststofbeslag in combinatie met de frog support pads zorgt dat de stress op de buigpezen sterk afneemt in een situatie van een zandbodem op de renbaan het verzengedeelte zakt veel minder diep weg in verhouding tot het teengedeelte van de hoef door de werking van de straal support en daar komt bij dat de hele hoef minder diep in het zand wegzakt, hierdoor loopt een paard niet in het zand maar over het zand dit kost veel minder energie en zorgt voor veel meer voorwaartse snelheid en veel minder peesblessures.


hoefsmid rene vroom (483K)

Hoefsmid Rene Vroom

.nl