Hoefsmeden.com

Sportpaardenbeslag


Om het paard te helpen bij het behalen van zo hoog mogelijke prestaties moeten wij ons paard op sportpaarden beslag zetten en niet op 'klompen'.
zool nagelen (26K)Het hele oppervlak van de hoef wat er voor bedoeld is om de last te dragen zal benut moeten worden om problemen te voorkomen en prestaties te verhogen.
Ik heb heel goede resultaten geboekt met het sportpaarden beslag. Ieder paard dat wij getest hebben loopt beter op dit beslag.
Het bestaat uit een traditioneel hoefijzer met een speciaal door RWL Quality ontwikkelde zool met een vulling van RWL Sports shoe foam.

Sportbeslag dit is een combinatie van een normaal hoefijzer met een straal support met een sport shoe foam.
Voordeel hiervan is dat de straal op het juiste moment de druk en gevoel met de bodem krijgt die het nodig is om de hoef optimaal te laten functioneren.
Dit voorkomt en lost het probleem op dat hoeven vervormen waarbij de straal indaalt en de verzenen overmatig naar boven opschuiven en de verzenen naar binnen in de straal gaan draaien en de straal gaan afknellen.

sport shoe foam (1514K)Hierdoor ontstaat irritatie wat meestal al zichtbaar wordt doordat het haar op de ballen van de hoef sneller gaat groeien en dus langer zijn en recht op gaan staan maar het uit zich niet in directe kreupelheid bij een paard maar wel zorgt dat een paard steeds meer op de teen gaat landen en geen hiellanding meer durft te maken.
Dit is een proces dat zich zo langzaam ontwikkeld zodat een ruiter niet eens ontdekt dat het paard minder goed gaat lopen en in de veronderstelling blijft dat het paard gewoonweg niet beter kan bewegen.
Deze manier van lopen zorgt voor overbelasting op pezen en gewrichten en uit zich dan ook vaak in vast zittende schouders en rug problemen bij paarden waarbij in dat stadium vaak kreupelheid wel al een feit is.
Hierbij is de praktijk dat tot dusver door veeartsen alleen de gevolgen worden behandeld en de oorzaak niet wordt weg genomen.


hoefsmid rene vroom (483K)


foam (57K)
.nl